Home Onze school Zaakvakken

Zaakvakken

Bij de zaakvakken werken we met de methode Blink.

“De essentie van leren is het ontdekken van de wereld”

Als je aan kinderen vraagt hoe ze de wereld willen leren kennen, dan komen ze vaak met voorbeelden die één ding gemeen hebben: ze willen het liefste dingen doen en meemaken.
Kinderen zijn van nature nieuwsgierige onderzoekers. Ze volgen hun interesse, spelen, proberen dingen uit en leren door te doen en zelf te ontdekken. Bij wereldoriëntatie draait het om de kennis en vaardigheden die kinderen een stevige basis geven om hun plek in de wereld in te nemen.

Daarom hebben wij gekozen voor de methode Blink.

Blink is een methode waarbij per les en per thema meerdere 21st century skills aan bod komen.
Zo doen de leerlingen bij veel lessen zelf onderzoek door bijv. de spijsvertering met proefjes na te bootsen, buiten te onderzoeken welke soorten planten er in de omgeving van school staan of met ijsblokjes in zand een gletsjer na te bootsen.
De methode is digitaal maar per les wordt bepaald of het onderzoek op papier of digitaal wordt vastgelegd.
Ook wordt de methode continu geactualiseerd zodat het een methode is die up-to-date blijft.