Home Onze school Lezen IS Top

Lezen IS Top

Lezen staat hoog in het vaandel van de Pacellischool. Vanaf schooljaar 2018-2019 gebruiken we hiervoor “LIST”. Dit staat voor ‘Leesinterventie voor scholen met een totaalbenadering’ of ook wel voor ‘Lezen IS Top‘.
Een boek lezen voor het slapen gaan is niet meer de normaalste zaak van de wereld. Kinderen gaan steeds minder lezen en oefenen hun vaardigheid in het lezen steeds minder. Het gevolg is dat ze steeds meer moeite krijgen met lezen, waardoor hun motivatie verder afneemt. Daar hopen wij met LIST verandering in te brengen.
De focus ligt hierbij niet op leesmoeilijkheden, maar op motivatie. Het doel van het leesonderwijs is namelijk niet het aanleren van een techniek, maar het ontwikkelen van gemotiveerde lezers die hun leesvaardigheid gebruiken om te leren en om te lezen voor hun plezier.

Op school hebben we een mooie bibliotheek met allerlei soorten boeken, prentenboeken, leesboeken en informatieboeken. De kinderen krijgen, vanaf half groep 3, twee keer per week de kans boeken uit te zoeken en te ruilen.
Om de 6-8 weken komt de BiebBus op school langs. Alle kinderen mogen dan twee boeken lenen op hun niveau en interesse.

Tip: Op woensdagmiddag, tussen 13.00u -14.30u, staat de BiebBus ook (voor kinderen) in de Robijnstraat voor het lenen van boeken. Ook handig voor wanneer je een werkstuk of spreekbeurt moet maken.