Home Onze school Crea/cultuur

Crea/cultuur

Op de Pacelli school hechten we, naast het geven van goed basisonderwijs, ook aan het stimuleren van kinderen in hun creatieve ontwikkeling. We besteden regelmatig aandacht aan kunst, cultuur en creativiteit bijvoorbeeld door een museum of theater bezoek.

Bijna jaarlijks brengen kinderen een bezoek aan een museum. We proberen de bezoeken aan te laten sluiten bij de thema’s waaraan gewerkt wordt in de groepen.

Ook brengen de kinderen een aantal keer in hun schoolloopbaan een bezoek aan een theatervoorstelling of er komt een theatergroep op school een voorstelling verzorgen.

Wij hebben op school een schooltoneelclub. Zij oefenen onder leiding van een echte theaterdocent op de woensdagmiddagen. Elk jaar geven ze aan het eind van het seizoen een voorstelling voor hun klasgenoten.